tisdag 2 oktober 2012

Spännande tider, härliga tider!

Spännande tider råder för Seniorprojektet! Nu närmar vi oss det datum då kursen släpps i hela landet. Den 11e oktober är det dags för nya framtida kursledare att träffas på Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro, för att gå igenom materialet och därefter ta det med ut i sina respektive omgivningar.

Det känns härligt att äntligen kommit så här långt och veta att nya kursdeltagare är på gång att bli påminda om de fantastiska möjligheter livet har att ge, hela livet. 

Insikten om att tillvaron är ett ”Gör-det-själv-projekt” är en inspirerande upptäckt och när den tanken väl har slagit rot finns det ingen hejd på uppfinningsrikedomen. 

En grund till kursen i Seniorprojektet ligger i de relativt nya rönen om att vi genom hela livet producerar nya hjärnceller och att vi alla till stor del kan påverka dessa med vårt sätt att tänka, vara och göra.

Hur vill du att dina nya fräscha hjärnceller ska ha det hos dig? Vilket samhälle möter dem däruppe i ditt huvud? Med Seniorkursen bygger du nya trivsamma bostäder för framtiden!

Mental Träning är en annan grund i Seniorkursen. Med träningen kan du se till att cellerna trivs och vill kommunicera med varandra. De älskar att samarbeta och hitta på nya spännande saker. Det håller dem vid liv. Rutin och tristess gör dem uttråkade och tar bokstavligt talat död på dem. Det är som med våra muskler. Får de inte arbeta så förtvinar de. Med kursen sätter du dina nervceller i hjärnan på prov och vi lovar att de vill leva upp till dina förväntningar.

Parallellt med den mentala träningen ligger stort fokus på att öva, träna, tillämpa och praktisera de nya tankar vi skapar. I kursen fokuserar vi på utveckling genom hela livet och ger oss själva chansen att möta omgivningen på ett sätt som ger det resultat vi önskar. Positiva resultat ger mersmak och bäddar för nya och djärvare planer för framtiden.

Det är roligt att nu kunna utveckla bloggen. Vår tanke är att den ska leva vidare som ett gemensamt forum för nya insikter runt om i landet. Kanske vi efterhand får ta del av nya kursdeltagares upplevelser och tankar? Vi längtar efter historier från seniorer ute i verkligheten. Det finns massor av fantastiska berättelser från människor som börjat med mental träning. Vi gläds med alla er som med kursen kommer på hur enkelt det faktiskt är att skapa ett rikare liv - hela livet.

Vi går nu in i en ny fas av projektet där vi hoppas att du vill vara med, som kursledare eller deltagare. Vara med och sprida budskapet om ett liv i ständig utveckling och bli en förebild för framtida seniorer. Låt det bli vårt gemensamma projekt framöver.

Med varmaste hälsningar
Anna och Ulf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar