onsdag 15 februari 2012

Hur kom vi igång?

Beslutet att prova ut kursen togs i december 2011. I februari 2012 ville vi komma igång med minst en pilotgrupp, antingen i Malmö eller Trelleborg där vi också bor och verkar. Ramarna kring innehåll och upplägg var överenskomna och vi hade utöver det fria händer att starta. Men hur kommer man igång? Skulle någon överhuvudtaget vara intresserad?

Vi beslöt ganska tidigt att jobba ideellt med projektet i denna fas. Dels för att eventuella deltagare skulle vara "testpublik" för den nya kursen och dels för att kunna komma igång så fort som möjligt. I våra kort till gymmet står det - den bästa träningen är den som blir av - och vi resonerade som så att - de bästa projekt är de som blir av! Det kändes som ett bra område att lägga energi på och någonstans ska man börja, eller hur?! Sen är vi båda två inte så bra på det där med tålamod och byråkrati, på gott och ont, men vi är bra på att komma igång och genomföra saker!

Vi började med att sätta ihop ett informationsblad om kursen och kontaktade därefter kommunens folkhälsosamordnare som vi sedan träffade. Hon skickade oss vidare till Region Skåne och de skickade i sin tur oss vidare till Skåneidrotten. Vi hade inte kunnat drömma om den fina hjälp vi har fått hela vägen och plötsligt hade vår kursinformation gått ut till alla tidigare deltagare i något som kallas Senior Sport School. Här kan du läsa mer om Senior Sport School. Tack för hjälpen Skåneidrotten, Region Skåne och Trelleborgs Kommun!

Anmälningarna strömmade in från både Malmö och Trelleborg och plötsligt hade vi fler deltagare än vi kunde ta hand om. Vi beslutade att dela upp deltagarna i tre grupper: två i Malmö och en i Trelleborg. Totalt 30 deltagare. Nu var det bara en liten detalj som skulle falla på plats: lokaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar