torsdag 16 februari 2012

Rampfeber

Startdatum för första kurstillfället: 16 februari, Malmö.

Alla deltagare hade nu informerats och upplägget inför första träffen var någorlunda klart. Idag skulle vi träffa våra två första grupper. Det är lika bra att erkänna att det var nervöst för oss båda. Trots tidigare erfarenheter då vi lett liknande kurser kändes det som att vi hade något mycket värdefullt att förvalta nu. Här hade vi fått förtroendet och fria händer och då vill man liksom att det ska bli extra bra. Och eftersom kursens innehåll mycket handlar om utveckling, glädje och hälsa passar det inte riktigt att vara nervös när man pratar om det. Det blir inte riktigt trovärdigt då...

Men, man klarar mer än man tror och både vi och båda grupperna överlevde första träffen och lyckades till och med att ha riktigt trevligt. Vi fick tillfälle att känna in varandra lite mer och de flesta verkade tycka att det var intressant. Hur intressant får vi veta först efter kursen då alla ska få möjlighet att utvärdera upplägget, innehållet och oss.

Att ha två grupper efter varandra med en timmes mellanrum var på gränsen. Vi ville vara tidseffektiva och planera in båda grupperna samma dag. Hur bra den planeringen var visar sig längre fram, men vi var ordentligt trötta efteråt. Note to self: Tänk på orken - den ska räcka hela vägen. Planera lagom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar