torsdag 22 mars 2012

Vad tränar du på idag?

Idag ska du får två saker att fundera lite närmare på. Kanske lägger du ihop de båda. Vad betyder det i så fall för dig, i ditt liv, just nu?

Sak 1 att fundera på: Inom den mentala träningen pratar vi ofta om att det är viktigare med träning än talang, att allt kan tränas upp med rätt motivation och antal timmar som läggs ner på träningen. De vi ofta tror är naturbegåvningar har övat och övat och övat och övat (osv). Och det gäller för oss alla, oavsett ålder. Av en god vän fick vi igår en artikel som ytterligare belyser vikten av träning och du hittar den här: Talang är överskattat.

Sak 2 att fundera på: På Seniorprojektet tidigare i veckan hade vi en övning där vi tillsammans skulle försöka få fram så många hinder som möjligt som ofta hindrar oss att nå våra mål. Vi hade hört av Lars-Eric Uneståhl att han tog fram en sådan lista på 1980-talet och då hittade 21 vanliga hinder. Vi bestämde oss för att hitta ännu fler och tillsammans med gruppen hittade vi hela 24 stycken!

Denna övning med att ta fram hinder gick lekande lätt och vi hade inga problem med att komma med idéer till vad som hindrar oss. Det var ju ingen svår övning, tyckte många.

Om du lägger ihop Sak 1 och Sak 2, vad händer då? Vad är det som gör att det var så lätt att tänka på hinder? Kan det kanske vara så att många av oss har blivit så bra på det för att vi har TRÄNAT och ÖVAT på att se hinder?! Hur många timmar har man i genomsnitt av hinderträning? Hur ofta har vi fått höra: Nej det går inte; Inte kan man väl?; Hur skulle jag kunna?; Tänk om? Det är inte utan att man kan bli världsmästare i att se hinder så mycket som många av oss har övat på detta.

Vad vill du bli "världsmästare i" - i ditt liv? Vad väljer du att lägga din träning på idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar